Nyhetsarkiv

“As is” – kontorløsningen som gir og gir

Fleksibilitet, bærekraft og sosiale møtepunkter sto i fokus da EdTech-selskapet Trainor var på jakt etter nye lokaler i Tønsberg. – Vi har færre kvadratmeter, men det føles som mye mer, sier Eva Nordskog, leder for kommunikasjon, HR og samfunnsansvar.

I det døren åpnes til Trainors flunkende nye lokaler i Vinkelbygget på Korten i Tønsberg, merkes det umiddelbart at man entrer et energisk miljø. Her finnes ikke én eneste hvit vegg, til og med bøttekottet har fått en ny renessanse i rosa toner.  

– Slitasje på kontormøbler er generelt liten, derfor var det enkelt for oss å gjøre noe med møblene som sto i lokalene fra før, sier Eva. I tillegg til å være leder for kommunikasjon, HR og samfunnsansvar har hun også overordnet ansvar for bærekraftarbeidet, og var opptatt av at selskapet skulle gå for “as is” da nye lokaler skulle velges. – Det var vinn-vinn for både forrige leietaker, HELFO, og oss at vi kunne kjøpe det aller meste av møbler fra dem. Det er veldig gøy og inspirerende å se stoltheten blant de ansatte over hvordan vi har fått gjenbruk til å funke, forteller hun.  

Selv om fargepaletten i møblene ikke nødvendigvis samsvarte med Trainors visuelle profil, er resultatet blitt helstøpt og imponerende. – Sølvi Finnøy fra KB Arkitekter har gjort en fantastisk jobb, skryter Eva. – Det var naturligvis mer utfordrende for interiørarkitekten når vi skulle bruke eksisterende møbler og hun ikke kunne begynne fra “scratch”, men til gjengjeld har vi boltret oss i fargespill og benyttet flatene til vår egen visuelle identitet.  

Utleie- og eiendomsansvarlig i Recreate, Hans Stenseng, er imponert over Trainors modige valg. – Vi har kun revet et par vegger og flyttet et par dører, ellers er lokalet “as is”. De har virkelig gjort kule valg i det visuelle designet, og samtidig tenkt bærekraft over hele linjen. Hans forteller at det kun tok fire uker fra prosjektet ble påbegynt til leietakeren kunne flytte inn i lokalene, og at kort overtakelsestid er én av fordelene ved å velge “as is”. 

Visuell profil og folieringsdesign av Charlotte Edøy, Breakfast
Visuell profil og folieringsdesign av Charlotte Edøy, Breakfast

Felles møteromsenter reduserer arealbehovet

I disse dager jobbes det med flere felles fasiliteter for samtlige leietakere i Vinkelbygget. Et lekkert møteromsenter er under etablering, og både kantine og treningsrom skal pusses opp.  

– Møteromsenter er helt gull, det sikrer mer bruk til alle scenarier enn at vi skulle hatt disse fasilitetene alene, forteller Eva Nordskog, og legger til at de tidligere hadde mye “dødt” areal, noe som var lite kostnads- og energieffektivt. – Fleksibilitet er helt avgjørende for oss, da teamene skal jobbe på tvers og fikse løsninger. Vi arrangerer også kurs for både nasjonale og internasjonale deltakere, og har gjennom 30 år hatt mer enn 80 000 kursdeltakere. Det er ingen tvil om at vi gleder oss til møteromsenteret står ferdig, forteller hun fornøyd.  

Eiendomsbransjen har et stort ansvar for å utvikle mer bærekraftige løsninger, og Hans Stenseng er glad for å kunne tilby lokaler som er bærekraftige og attraktive.  “As is” og mer arealeffektive lokaler med felles fasiliteter er én av løsningene for å lykkes med en mer bærekraftig fremtid, avrunder han med et smil.  

Kontakt

Eva Nordskog
Leder for kommunikasjon, HR og samfunnsansvar