Nyhetsarkiv

Tjue års hotellavtale på Skien Brygge

Comfort Hotel Skien Brygge AS har inngått en leieavtale om 6300 kvadratmeter med Skien Brygge Utvikling AS. Avtalen har tjue års varighet, og trer i kraft når hotellet står ferdig i slutten av 2024.

Hotellet blir et spennende samlingssted, og er tegnet av A-lab arkitekter. – Dette blir et forretningshotell med 137 rom og stor variasjon av ulike romtyper. Blant annet blir det konseptsuiter i toppetasjen; én med sport- og helseinspirert design, én med musikk- og kulturinspirert design, og én med takterrasse med utsikt over byen og vannspeilet, fortalte Teo Luisa da hotellplanene ble lansert sommeren 2021. Teo Luisa står blant annet bak Comfort Hotel Porsgrunn, og har også denne gangen franchiseavtale med Nordic Choice Hotels.

I fjorårets lansering var prosjektsjef i Bane NOR Eiendom, Tom Roger Rystad, tydelig på hvilken betydning hotellet vil ha for brygga. – Fra første stund har vi hatt en intensjon om å ha et attraktivt hotell på Skien Brygge. Hotellet spiller en viktig rolle i vår ambisjon om å skape liv på brygga – dag og kveld, hverdag og helg, hele året.

Bane NOR Eiendom eier 50 % av Skien Brygge Utvikling AS, de resterende 50 % er likt fordelt mellom Skien Boligbyggelag og R8 Property ASA.

Skien Brygge blir et av byens største prosjekter gjennom tidene, og får 450 nye leiligheter, 600 nye arbeidsplasser, 21 500 kvadratmeter med offentlige arealer, samt 5000 kvadratmeter med kultur, serveringssteder og næringslokaler.