Nyhetsarkiv

Recreate selger hotelleiendom og restrukturerer lån

Recreate ASA selger 50 % av hotell og kontorbygg i Porsgrunn til Bane NOR Eiendom AS. Verdien av eiendommen er fastsatt til 285 millioner kroner. Samtidig jobber Recreate med utsatt forfall på alle lån frem til oktober 2023.

Vi har fått pusterom og er ett skritt nærmere friskmelding, sier CEO Emil Eriksrød, og legger til at dette er et godt utgangspunkt for veien videre.

Recreate fikk en krevende likviditetssituasjon etter høstens stadig mer utfordrende kapitalmarked, økende renter og kansellerte transaksjoner. Selskapet har gjennomgått omfattende kostnadskutt og nedbemanning, og er nå i sluttfase av forhandlinger om fritak for avdrag og forlengelse av lån frem til oktober 2023.

Det har vært tøft, men heldigvis har vi hele tiden hatt god dialog med våre finansielle partnere. Jeg opplever at vi har et felles mål om å styrke Recreate slik at vi kan møte 2023 best mulig, sier Eriksrød.

Parallelt med dialoger med kreditorer, har selskapet jobbet med flere salgsprosesser. I dag har Recreate ASA, gjennom datterselskapet RCR Hotels AS, solgt sine 50 prosent av aksjene i Kammerherreløkka AS til Bane NOR Eiendom AS for en prising av hele eiendommen for 285 millioner kroner. Salget av aksjene gir en netto kontanteffekt på ca. 46 millioner kroner, som i hovedsak blir benyttet til å betale kreditorer og nedbetale lån.

Comfort Hotel Porsgrunn er den største leietakeren i Kammerherreløkka AS, hvor Bane NOR Eiendom nå eier 100 %.

Vi jobber med flere salgsprosesser, fortsetter å optimalisere driftsituasjonen og vil gjennom dette forbedre vår finansielle posisjon. Det blir nå noen rolige juledager, samtidig som vi fortsetter arbeidet gjennom romjulen og videre i januar, sier Eriksrød.

For ytterligere informasjon kontakt: