Nyhetsarkiv

Herfra forskes det på plast i hele verden

Langs elvebredden i Porsgrunn skinner Polymer Exploration Centre i all sin prakt. Endelig kan Kjetil Larsen og hans kollegaer i Norner ta i bruk sitt moderne, globale forsknings- og teknologisenter!

CEO i Norner, Kjetil Larsen, smiler bredt da CEO i R8 Property, Emil Eriksrød og hans kollega, prosjektleder Jon Rørvik, besøker det splitter nye bygget for å overrekke en hyggelig blomsterhilsen. Den offisielle åpningen finner sted i mai, da tar også de thailandske eierne turen for å besiktige det imponerende bygget. Men for byggherre R8 Property, som holder til i nabobygget Powerhouse Telemark, blir det for lenge å vente.

– Norner har vært en viktig samarbeidspartner for oss i mange år, og var blant annet sterkt medvirkende til at vi fikk realisert Powerhouse Telemark, sier Emil Eriksrød. Norners behov for større plass og omfattende teknologiske løsninger medførte at Powerhouse Telemark ble byttet ut med deres helt eget Polymer Exploration Centre (PEC). Bygget, som har energiklasse A og er et Future Materials katapultsenter, er tegnet av Børve Borchsenius arkitekter, og eies 50/50 av Dione AS og R8 Property. Arbeidet som gjøres her vil bidra til Norges posisjon som ledende innen utviklingen av fremtidens bærekraftige plastløsninger.

– Vi er veldig fornøyde med hvordan bygget er blitt, forteller Kjetil Larsen, og viser frem 4600 kvadratmeter fordelt på fire innholdsrike etasjer med både maskinhall, laboratorier, forsknings- og utviklingsavdelinger, kontorer og fellesområder. Norner har de siste årene hatt en eksplosiv vekst, og har kunder i over 60 land. I begynnelsen av mars vil 75 av 91 ansatte ha fast tilholdssted i PEC, mens de resterende forblir i de tidligere lokalene i Bamble.

– Vi gleder oss til å vise frem bygget til både eiere og andre interesserte. I mai og juni skal vi ha en rekke åpningsarrangementer, forteller Kjetil Larsen. Emil Eriksrød bekrefter at de besøkende har mye å se frem til: – Ja, dette er ekstremt imponerende. Dette bygget er virkelig med på å sette Porsgrunn på det internasjonale kartet med tanke på bærekraftige løsninger!